Aktuellt

Döda processfiskar flyter inte med strömmen, de bara sjunker mot botten och försvinner

15 november 2021

Säkerställ ständiga förbättringar och utveckling av verksamheten genom processförvaltning

Hur många av er som läser detta har själva initierat eller varit delaktiga i att utveckla och beskriva er verksamhets processer?

  • Ganska många skulle vi tro

Hur många av er har era processer uppdaterade med aktuella arbetssätt och tillgängliga för medarbetarna som stöd i det dagliga arbetet?

  • Inte lika många är vår gissning

Många av de företag vi kommer i kontakt med, på ämnet processutveckling, har i en pärm eller på en filserver ett upplag med processer de utvecklat under årens gång. Några medarbetare vet att de finns och några har ingen aning. Arbetssättet och kanske även organisationen har förändrats sedan processerna togs fram men inga justeringar har skett i det befintliga materialet.

Det arbete som, vid den tidpunkt då processerna togs fram, engagerade företagets ledning och medarbetare och troligen kostade en rejäl slant i både arbetsinsats och reella pengar har i princip sjunkit ned i glömska och försvunnit.

Förvaltarforum kan du läsa artikeln i sin helhet. Där delar Johanna Norlin och Daniel Blom från Meta med sig av sin expertis om varför du bör processutveckla och hur du "ger fiskarna möjlighet att simma vidare".

Trevlig läsning!