Aktuellt

Digital förvaltning – Nätverk och goda exempel hos BIM Alliance

22 juni 2021

– Du får kunskaper som ger direkt nytta, säger Lars Lidén, ordförande i Intressentgrupp Förvaltning.

Digitalisering är på väg att förändra fastighetsförvaltning och skapa nya affärsmöjligheter. Som medlem hos BIM Alliance får du möjlighet att följa den tekniska utvecklingen på nära håll, ta del av branschkollegors erfarenheter och skaffa nya kunskaper som ger konkret affärsnytta.

Intresset för digitalisering är stort i hela bygg- och fastighetsbranschen. I takt med allt större tillgång på data från sensorer och Internet of Things-prylar som talar om hur byggnader och anläggningar presterar och används kommer vi att bättre kunna optimera våra förvaltningsinsatser, konstaterar Lars Lidén, konsult hos Meta och aktiv inom BIM Alliance.

– Digitaliseringen kommer att tillåta förvaltningen att bli mer proaktiv. Ju mer data vi har, desto bättre blir kartbilden och vår möjlighet att hantera de förändringar som alltid sker längs vägen, säger Lars Lidén.

Förvaltarforum kan du läsa mer om hur "digital tvilling" kan ge lägre klimatavtryck och hur Vasakronan har påbörjat sitt arbete med att skapa digitala tvillingar av hela beståndet.

Du kan även läsa om hur BIM-medlemskap innebär brett nätverk och nytta.

 Trevlig läsning!