Aktuellt

Vem tar hem nyttan?

08 juni 2021

Vi anar en viss uppmjukning i anslaget i den mellanmänskliga dialogen. Kanske har all skärmtid och törst efter personliga möten gjort oss lite varmare och mer omtänksamma i tonen. Ett av de mer använda orden de senaste åren har varit samverkan. Har all skärmtid sänkt vår tillitströskel och gjort oss mer benägna att acceptera att nyttor av våra egna insatser även spiller över på andra. Hållbar utveckling och de Globala målen kommer oss alla till del, även kommande generationer. Är äntligen kvalitativa nyttoeffekter utanför den egna resultat- och balansräkningen på väg att vinna bredare acceptans?

En andra spaning är att branschen börjar få upp farten i omställningen till en digital verklighet och att det sjuder av initiativ, testballonger och uppskalade genomförandeprojekt. Det behövs, och det finns gott om plats för mer. I den komplexa och mångfacetterade vardag vi verkar i finns oändligt med möjligheter till ökad verkningsgrad i både organisationen, informationshanteringen och arbetssättet.

Förvaltarforum kan du läsa hela artikeln som är skriven av Rikard Lindberg och Björn Schenholm Ristborg och få dig en fundering över vem som betalar och vem som får nyttan.

Trevlig läsning!