Aktuellt

Meta kartlägger branschens fastighetssystem – det finns luckor!

13 december 2021

META har gjort en kartläggning över traditionella proptech-system med inriktning fastighet. Den visar på möjligheter för utvecklingshungriga samverkanspartner att erövra mark inom en framtidssäkrad bransch.

Att marknaden kontinuerligt fylls på med intressanta system av olika slag är vi nog alla överens om, men vilka system är aktuella när vi pratar fastighetssystem i traditionell bemärkelse?

Nu finns en nyligen genomförd systemkartläggning där 25 traditionella proptech system med inriktning fastighet kvalat in.

Vad visar då denna kartläggning och finns det potential att utläsa var luckorna och likaså möjligheterna till utveckling finns?

Öppnar fönster till möjligheter
Ja, vi på META hävdar absolut att det går att utläsa potential till utveckling utifrån resultatet. Vad gäller den digitala era som världen just nu befinner sig i är digitalisering en naturlig och integrerad del i all utveckling, så även inom fastighetsbranschen.

Med ständigt nya krav och förväntningar på teknik, leverans och mål samt inte minst processer som är ständigt utvecklande, går branschen framåt med stora kliv.

Detta öppnar ett möjlighetsfönster för angelägna och utvecklingshungriga samverkanspartner att erövra mark inom en framtidssäkrad bransch.

Systemkartläggning
METAs systemkartläggning 2021 är en kartläggning över traditionella proptech system med inriktning fastighet. Första utgåvan är här och kommer årligen följas upp med en ny version där aktuella system har möjlighet att kvala in.

Kartläggningen visar funktionaliteten och stödet i systemen för processerna i ett fastighetsförvaltande bolag.

Fokus har varit kärnprocesserna: Utveckla, Hyra ut, Förvalta och Erbjuda service. Även några stödjande processer så som: Hyresavisera, Hantera kund- och leverantörsfaktura samt Bokföra och redovisa, finns med.

Förvaltarforum kan du läsa artikeln i sin helhet, där delar vi med oss om viktiga aspekter när man ska välja system och varför processer är så viktiga för samsyn